Για μια πραγματική μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη

Για μια πραγματική μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη

ΚΙΝΗΜΑ ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΤΩΝ – ΈΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

drapeau-du-mouvement-bonapartiste.jpg200px-Upf

« ΧΘΕΣ »

« Ο Αυτοκράτορας (Ναπολέων Α΄) λέει πως είναι πλέον ξεκάθαρο από την συζήτηση που έγινε ότι χρειαζόμαστε όλοi να φέρουμε την δικαιοσύνη πολύ πιο κοντά στα διαδίκους. Ότι η Γαλλία είναι η χώρα όπου τα επαρχιακά δικαστήρια είναι αριθμητικά τα λιγότερα. Για να βάλουμε μια απόσταση ανάμεσα στην δικαιοσύνη και τον λαό πρέπει να επιτεθούμε στην ιδιοκτησία. Θα ήταν καλύτερο να δώσουμε στον λαό μέτριους σε ικανότητα δικαστές από το να μην τους δώσουμε καθόλου »

Στο Συμβούλιο του Έθνους, στην συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου του 1810.

*

« Ο Αυτοκράτορας λέει ότι η εγγύηση της κοινωνικής ελευθερίας είναι απαραίτητη από τα δικαστήρια καθώς ο πλούτος επιτρέπει μεν την πρόσβαση στην κυβέρνηση αλλά τα δικαστήρα πρέπει να είναι δίκαια προς όλες τις κοινωνικές τάξεις. Επίσης λέει (Ο Αυτοκράτορας) ότι ο αιτών αρχικά κολακεύει τις αρχές, αναζητώντας την απονομή της δικαιοσύνης σαν να ικετεύει για μια προσωπική χάρη. Αντ’ αυτού ο αιτών οφείλει να μιλά με την σταθερότητα του ανδρός που εξασκεί τα δικαιώματά του και που διεκδικεί την απονομή δικαιοσύνης ως χρέος »

Στο Συμβούλιο του Έθνους, στην συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου του 1811

« ΣΗΜΕΡΑ »

Στην επέτειο των 213 χρόνων από την νομιμοποίηση του Ναπολεόντειου Κώδικα, του Κοινωνικού Κώδικα των Γάλλων, το Κίνημα Βοναπαρτιστών και η Ένωση του Γαλλικού Λαού απαιτεί, με την παρούσα επιστολή την λήψη των ακόλουθων μέτρων

  1. Την επαναφορά του αξιώματος των δικαστηρίων που τερματίστηκε επί την προεδρία του Νικολά Σαρκοζί
  2. Την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού για να φροντίσει για τις καθυστερήσεις σε διάφορες υποθέσεις, την συνέπεια του κενού μεταξύ των αναγκών των διαδίκων και των τωρινών μεσών του δικαστικού συστήματος.
  3. Μια μεταρρύθμιση στον δικαστικό χάρτη για να εξασφαλίσει ένα επαρχιακό δικαστήριο σε κάθε πόλη που κατέχει ένα διοικητήριο ή ένα δικαστικό κτίριο ή έναν συγκεκριμενο αριθμό κατοίκων
  4. Ενίσχυση και πρόσληψη προσωπικού με σκοπό την παρακολούθηση των κρατουμένων μέσω του SPIP (Department of Penitentiary Integration and Probation)
  5. Κατάργηση του φορόσημου που έχει επιβληθεί στος διαδίκους με σκοπό την απόκτηση πρόσβασης στον Νόμο
  6. Πρόσβαση στα πρακτικά ερευνών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια ακροάσεων ή στην επιμέλεια των συνηγόρων υπεράσπισης.

« ΑΥΡΙΟ »

Για να δώσουμε μια σαφέστερη ιδέα στους διαδίκους, στους υπήκοους και τους φρολογούμενους όσον αφορά τις δαπάνες στον δήμο τους και στο νομό τους, απαιτούμε εθνικό δημοψήφισμα όσον αφορά την αύξηση των μεσών, χρηματικών καθώς και προσληπτικών σε νομικό προσωπικό που προτείναμε. Αν γίνει αποδεκτό, εν δυνάμει μια δεύτερης ερώτησης που θα υποβληθεί στον λαό στην ίδια περίπτωση στην οποία κάθε αξιωματούχος ή εκλεγμένος αντιπρόσωπος που καταδικάζεται σε εγκληματική υπόθεση πρέπει να υποβάλλεται στην κατανομή συμπληρωματικού προστίμου αυξημένο κατά 200% σε σχέση με την κανονική κατανομή που απαιτείται από τον νόμο και το οποίο θα καταβληθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης αυτός ο νόμος πρέπει να συμπεριληθεί στον Ποινικό Κώδικα. Με αφορμή την ετήσια επίκληση της 15ης και 16ης Σεπτεμβρίου για την επέτειο των « Λογιστικών Δικαστηρίων » ζητάμε ακόμη να ελέγχεται πιο αυστηρά χρήση του δημοσίου χρήματος καθώς και την επένδυση των χρημάτων που αποθηκεύτηκαν από την παύση μη αναγκαίων δαπανών, στην βελτίωση της Δικαοσύνης.

« Σημειώσεις »

Ποιες είναι αρχές που εφαρμόστηκαν από τον Αυτοκράτορα και τις οποίες οι διάδοχοί του έχουν το καθήκον να επιβάλλουν στο περιβάλλον της Δικαιοσύνης;

« Ο Κόμης Τεγιάρ με διαταγή της Μεγαλειότητάς του, και στο όνομα της συνεδρίας για Νομοθεσία καταθέτει μια πρόταση στους παρακάτων όρους »

« Ναπολέων κτλπ »

« Όταν επαναφέρθηκαν οι Νομικές Σχολές με νόμο της 13ης Μαρτίου του 1804, είχαμε στο μυαλό μας να αποκαταστήσουμε το επάγγελμα του δικηγόρου στην παλαία του λάμψη, δώσαμε διαταγή στην δημιουργία μιας σχολής για δικηγόρους, ένα μέσο που η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι ένα από τα πιο κατάλληλα για την διατήρηση της ακεραιότητας, της λεπτότητας, της αφιλοκερδίας, την επιθυμίας για συμφιλίωση, αγάπης για την αλήθεια και για την Δικαιοσύνη καθώς και έναν πεφωτισμένο ζήλο για τους αδύναμους και τους καταπιεζόμενους, απαρίτητο για τo επάγγελμά τους ».

Συμβούλιο του Έθνου της 31ης Ιουλίου του 1810

Publicités

A propos mouvementbonapartiste

JOURNAL OFFICIEL DE LA RÉPUBLIQUE FRANÇAISE 6 février 2010 1016 - * Déclaration à la préfecture de Meurthe-et-Moselle. MOUVEMENT BONAPARTISTE Objet : défendre, faire connaître et étendre les principes et valeurs du Bonapartisme. Il s’appuie sur l’adhésion populaire à une politique de redressement conjuguant les efforts des particuliers, associations et services de l’État. Le mouvement défend les principes bonapartistes sur lesquels il est fondé, et qui régissent son fonctionnement intérieur. Il défend également la mémoire de Napoléon le Grand, ainsi que celle de Napoléon III et de leurs fils, Napoléon II et Napoléon IV. Il reconnait Napoléon IV comme ayant régné sans avoir gouverné, en vertu du plébiscite de mai 1870. Le mouvement ne reconnait pas d’empereur après 1879, en vertu de l’absence de plébiscite. Républicain, il privilégie le bonheur, les intérêts et la gloire des peuples, et n’envisage de rétablissement de l’Empire que si les fondements en sont républicains et le régime approuvé par voie référendaire.
Cet article a été publié dans justice. Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.